Младата певица от Дрангово Пламена Манолова ще представи община Кирково на Националния събор в Копривщица

Валери НЕДЯЛКОВ

Младата певица Пламена Манолова от Дрангово се готви за Националния събор на българското народно творчество в Копривщица, който ще се проведе на 5, 6 и 7 август. Тя ще бъде единственият представител от община Кирково.

Предвижда се да изпълни автентичните песни от Дрангово „Заспала ми е Мирена мома” и „Девойко, китка извита” в съпровод с гайда. Ще спази и изискването да бъде с автентична дранговска народна носия. Неин художествен ръководител е Асен Михайлов.

Пламена Манолова вече е носител на десетки отличия от национални фолклорни фестивали и конкурси. Последните й награди са златни медали от Четвъртия национален фолклорен фестивал „Широка лъка пее, свири и танцува” и Националния фолклорен фестивал с международно участие „С песните на Георги Чилингиров”.  Ученичка е в десети клас в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка.

Преди заминаването за Копривщица ще вземе участие в Националния фолклорен фестивал „Св. Константин” в Пещера и в Международния фестивал за автентичен фолклор в Дорково, а в началото на септември ще се включи в Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *