Надежда Димитрова от Кърджали спечели златен медал от Националния фолклорен събор „Свети Константин” в Пещера

Валери НЕДЯЛКОВ

Младата певица от Кърджали Надежда Димитрова  спечели поредното си отличие. На VI-тия Национален фолклорен събор за народно творчество „Свети Константин” в Пещера осмокласничката от Средно училище „Йордан Йовков” получи диплом за присъден златен медал. Тя е възпитаничка на музикалната школа към Общинския център за култура и младежки дейности /ОЦКМД/ в Кърджали. Неин художествен ръководител е Христина Чаушева.

Надежда Димитрова вече има десетки награди от национални фолклорни събори, фестивали и конкурси. През 2019 г. е избрана за лице на престижния Национален музикално-фолклорен фестивал „Орфееви таланти” в Пловдив.

Известният народен певец от Кърджали Здравко Мандаджиев поздрави Надежда Димитрова на събора в Пещера за поредния й голям успех.

Освен да пее народни песни, основно родопски, Надежда Димитрова обича и да рисува. Участва в Школата за изобразително изкуство „Палитра” към Обединен детски комплекс в Кърджали. Носител е на много награди от областни и национални конкурси за рисунка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *