Разбиха наркомрежа в Истанбул, свързана с България

Съвместна операция срещу наркотрафика в Истанбул е била извършена в сътрудничество с българската полиция, при което са задържани 10 заподозрени, в т.ч. двама български граждани, съобщава турският сайт Хаберлер, цитиран от БТА.

Управлението за борба с наркотиците в Турция е получило сведения за мрежа, свързана с България, при което е бил осъществен контакт с българските власти и службите на двете страни са предприели съвместни действия.

Разследването е било поето от републиканската прокуратура в Кючюкчекмедже, Истанбул, и е била задействана съвместна операция с българската полиция. При извършените акции в кварталите Силиври, Кючюкчекмедже, Авджълар и Фатих са задържани общо десет души, двама от които български граждани.

Извършен е бил обиск в чифлик в Силиври, за който е имало информация, че служи като производствена база за наркотици. Иззети са над 30 килограма наркотични вещества и изкуствен наркотик в твърда и течна форма, 50 г марихуана и прецизни везни.

След приключването на действията в полицията спрямо заподозрените, шестима са оставени в ареста, а четирима са освободени при условие за съдебен контрол.

Източник: Дир.бг
СВнимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *