Карадайъ: Коалицията след изборите е неизбежна, но каква?

С ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП в Тройната коалиция сме били и икономическите показатели за България за последните 32 години са от този период. С това се похвали лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в специално интервю за БиТиВи.

На Мустафа Карадайъ му е прелюбопитно как лидерът на БСП Корнелия Нинова ще дефинира какво означава коалиция между ГЕРБ и ДПС.

След изборите коалицията е неизбежна, но въпросът е каква коалиция – десни болшевици да се прегръщат с леви комунисти ли, запита той.

Карадайъ още не е видял партия, която да е създадена от президента Румен Радев. С Румен Радев по време на преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат са имали конструктивен разговор за ситуацията в България, обясни лидерът на ДПС.

Той посочи, че реваншизмът не е решение на порочния модел, но за реваншизъм на служебния кабинет е много рано да се говори. БСП за 5-6-7 месеца участие във властта уволняваха редови служители за това, че са от друга партия. ДПС не споделя формулата на реваншизма.

Служебният кабинет е задължително да не прави грешки в политиката за осигуряване на газа, призова Карадайъ.

На България е и е нужно ценностно хомогенно евроатлантическо управление, смята още лидерът на ДПС и настоя, че приоритетите, които трябва да следва България, са продоволствената и енергийна сигурност и независимост.

Източник: Нюз.бг
Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *