Районна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за кражба на пари и ценности от къща в Смолян

Нов живот

Под надзора на Районна прокуратура-Смолян се извършва разследване по досъдебно производство за това, че от неустановена дата до 18 ч. на 1 август 2022 г.  от частна къща в гр. Смолян, обитавана от 62-годишния З.Б., неизвестно лице е отнело чужди движими вещи – пари и ценности, от владението на З.Б., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 1 август 2022 г. в РУ –Смолян е бил получен сигнал за кражба на пари и ценности – златни накити, от къща в гр. Смолян. Вещите били оставени в метална каса – сейф, докато собственикът отсъствал от дома си.

Под надзора на Районна прокуратура-Смолян са започнали действия по разследването – огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са експертизи и др. До момента е установено, че извършителят е влязъл в къщата чрез отключване на входната врата, след което сейфът  е бил отворен чрез срязване. Установява се точната сума на отнетите пари, както и на ценностите.

И в момента продължават активните действия по разследването с оглед издирване на извършителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *