COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (156); 17/08 (142 ↓) ; 18/08 (130 ↓) ; 19/08 (118 ↓)

„Възраждане“ внася 358 страници сигнал до прокуратурата срещу „Америка за България“

Партия „Възраждане“ внася сигнал в прокуратурата за нередности в дейността на фондация „Америка за България“, предава БНР.

Според лидера на формацията Костадин Костадинов става дума за медийна и политическа корупция, която засяга националната сигурност.

На държавното обвинение ще бъде представено проучване в обем от 358 страници за финансирането на различни институции:

„Вече може да се каже, че разполагаме с пълен свод от материали и информация за начина, по който е изградена тази сложна октоподоподобна или дървовидна структура, окопала се на всички нива в българската държава, като започнем от администрацията и минем през всички останали нива на българските чиновнически служби и стигнем до т.нар. неправителствени организации, които като почнем да се разчепкваме в техния генезис, установяваме, че те не са неправителствени. Те са правителствени, на американското правителство, и изграждат агенти за влияние в нашата държава“, заяви Костадинов.

Проучването е изготвено в кантората на адвокат Росен Рашков, който коментира:

„Бях шокиран, бях потресен от мащаба, от размера, с който българското общество на практика е било превзето отвътре. Тук са наливани десетки, стотици милиони. Общо за целия период 15-годишен  – много. Всяка година са над 20 милиона. И тук много правилно е отбелязването. Проблемът е, единственият, че ние, в България, нямаме закон за регистриране на чуждите агенти“.

Затова от „Възраждане“ са превели, адаптирали към българското законодателство и синхронизирали с европейското американския закон за регистрация на чуждите агенти, който предвижда строг режим за регистрация на фондации и неправителствени организации, получаващи финансиране отвън. Когато формацията стане първа политическа сила, той ще бъде внесен и приет в НС, увери Костадинов.

„Фондация „Америка за България“ плаща с грантове на политици и медии, по този начин американците създават политическа корупция. Доста медии са финансирани по този начина. Дават се пари за пропаганда срещу руската пропаганда, което е смешно“, заяви преди седмица Костадин Костадинов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!