Кърджалийските гребци се завърнаха с пет медала от Държавното първенство в Пловдив

Нов живот

Спортен клуб по кану-каяк „Арда“ – Кърджали се завърна от Държавния личен шампионат за деца, момчета и юноши старша възраст в Пловдив с пет медала в актива си.

Две златни отличия донесе двойката каяк Джан Адем и Метин Ахмед при момчетата до 14 години. В истински шампионски стил те извоюваха категорични победи в дисциплините 500 м и 1000 м, като завършиха с убедителна преднина пред останалите на второ място. Това съобщи със задоволство за «Нов живот» треньорът на «Арда» Янко Мандаджиев.

В индивидуалната надпревара Метин Ахмед се класира на трето място на едноместен каяк на 2000 м, а Джан – завърши на девети.

Метин

При мини каяка, до 12 години, „Арда“ участва с Тодор Иванов, който остана шести.

При юношите старша възраст участва Кристиян Йосков. Той кара на 200 м, 500 м и 5000 м, като в най-дългата дистанция е с най-добро постижение – завърши на седмо място.

От този сезон в Спортен клуб по кану каяк „Арда“ са картотекирани двама състезатели от спортното училище в Пловдив, които участват в дисциплината кану. Те също донесоха отличия за курджалийския клуб. На смесени двойки кану на 500 м Илияна Минчева и Милен Кутевски при юношите старша възраст завоюваха едно трето място и се окичиха с бронзови медали. На едноместно кану Илияна стана трета.

Пет медала – два златни и три бронзови – е равносметката от представянето на кърджалийци на Държавния шампионат, което за пореден път показва, че клубът е сред водещите в страната.

За нас е трудно да се конкурираме с големи и силни финансово клубове. Техните състезатели учат в спортни училище и провеждат двуразови тренировки през цялата година. Ние сега, през ваканцията, едва успяваме да наваксаме като тренираме по два пъти на ден. Това веднага показва по-силни резултати и медалите идват като естествен резултат, обобщава треньорът Янко Мандаджиев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *