Неджми Али: Джебел става една от най-атрактивните общини в България

Нов живот

„Със съвместни усилия ще вървим напред и ще се случват много по-добри неща за нашето родно място. Ставаме една от най-атрактивните общини в Република България“, заяви в емоционално импровизирано слово кметът на Джебел Неджми Али пред хиляди на площада в първата вечер на фестивала „Дни на джебелчани“.

„На този площад искам да обявя тази вечер, че вчера подписах и договора за реновиране на пространството в центъра на града. Вече ще имаме една сцена на шест нива“, обяви кметът.  Той бе аплодиран от младите хора, за които бе организирана дискотека на открито, след новината, че този формат – музика и изненади на площада, ще продължи в определени дни на сезона, а от септември започват кинопрожекциите в новия салон на читалището. Филми на голям екран ще гледат и в селата Мишевско и Припек.

Неджми Али говори и за поетите социални ангажименти.

„Искам децата на Джебел и ние да не се чувстваме изолирани от съвременния свят и няма да го допуснем. Развиваме се с бързи темпове и ще продължим да го правим по най-добрия начин. Мисля, че с всяка една инициатива го показваме, а тържествата след свършеното се случват по естествения си логичен начин. Тази вечер е доказателство, множеството и настроението на площада не е плод на специална организация, тук всеки от нас е дошъл по естествен път, това е естественото начало. След като то е такова, за мен няма съмнение, че заедно ще превърнем Джебел в едно от най-добрите места за живеене. Амбицирани сме. Благодаря ви за доверието, благодаря за подкрепата. Мисля, че със съвместни усилия наистина ще го постигнем“, каза кмет.

Сред най-сниманото в Джебел в първия ден на празника бе композицията от страхотно подредените щандове на фермери от региона. Местните стопани изложиха продукцията си в базара под надслов „Магията на Родопите“, а десетки извадиха телефоните в режим „Фото“, за да запечатат на какво се дължи дълголетието в региона.

Двудневният фестивал започна с надпревара по майсторско колоездене, в която се включиха десетки деца. Бе открита и фотоизложба, представяща най-прекрасните места в общината.

Джебел потърси и своите таланти в изобразителното изкуство. Децата рисуваха „под небето“, а лоша картина просто… не се получи.

„Пеперудите“ с най-дълги крака са в Джебел – всеобщото мнение на всички деца в родопския град, които не пропуснаха да се снимат и искрено се забавляваха с шоуто на кокили. За хилядите на площада пя „кралят на баладите“ Орхан Мурад, а финалът бе огненото шоу.

На 6 август празникът продължава с футболен турнир, изложба на гоблени, демонстрация и рисуване на вода, кулинарна изложба „Магията на Родопите“, пейнтбол турни, концерти на Димана и Татяна, музикална програма с DJ Самет Куртулуш.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *