С десет човека Локо Пд спря Арда и излезе първи

Локомотив Пловдив успя с десет човека да победи Арда с минималното 1:0 в последния двубой от петия кръг на efbet Лига.

Пловдивчани останаха с човек по-малко в 37-ата минута, след като Пиер Зебли бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се Светослав Ковачев. Лошата новина за Александър Томаш не бе само изгонването на Зебли – Мартин Паскалев, бе ударен в лицето и в 43-ата минута излезе от игра, заменен от Луан.

С успеха тимът, воден от Александър Томаш, събра актив от 12 точки и излезе първи във временното класиране. Арда за момента е шести с девет точки.

В следващия кръг Локомотив гостува на съименника си от София, а Арда посреща ЦСКА 1948.

Преди двубоя световната шампионка до 20 година в скока на дължина Пламена Миткова получи специални награди като състезател на СКЛА Локомотив.

Локомотив тръгна в атака още в първата минута, като Бирсент Карагарен реши да не действа сам, а подаде на Дион, но той се забави и не успя да отправи опасен изстрел. Секунди след това Карагарен стреля силно от наказателното поле, но неточно.

В следващите минути действия се развиваха в средата на терена, като липсваха опасности за двамата вратари.

В 16-ата минута Димитър Илиев поде атака за домакините и подаде надясно към Дион, чието центриране обаче не бе достатъчно добре, за да бъде превърнато в гол от Карагарен.

В 29-ата минута Александър Георгиев получи от Иван Тилев, но стреля в десния страничен стълб. В началото на атаката обаче при единоборство за висока топка Мартин Паскалев получи удар в лицето, който доведе до аркада над окото му. Наложи се влизането на медицинския екип на пловдивчани заради кръвотечението от лицето на младия защитник. 

В 36-ата минута Георги Димитров отиде лично да прегледа с ВАР нарушение на Пиер Зебли срещу откъсващия се Светослав Ковачев, което първоначално санкционира с жълт картон, но след проверката го замени с червен. 

В 42-ата минута Паскалев показа, че няма да успее да доиграе мача след удара, който получи в главата. Бранителят бе заменен от Луан да Силва.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Локо Пд. Преслав Боруков проби и пусна къс пас към Бирсент Карагарен, който отблизо успя да мушне топката във вратата на Васил Симеонов. 

В 63-ата минута Арда за втори път в двубоя уцели гредата, този път с изстрел отдалеч Жосе Да Силва прати топката в напречната греда. 

В следващите минути гостите опитаха да приложат натиск, който да доведе до изравнителен гол, но такъв така и не падна.

Източник: dsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *