Двама министри ще инспектират интерконектора с Гърция

  • Строителят на интерконектора с Гърция е най-привилегированият строител, коментира регионалният министър

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще инспектират българската част от междусистемната газова връзка Гърция-България, съобщи БНР.

Обиколката ще започне на газоизмервателната станция в Стара Загора. След това министрите ще посетят Кранов възел 6, до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски.

Планираната за днес работна среща на регионалния министър с ръководството на Националното сдружение на общините се отлага за четвъртък.

Строителят на интерконектора с Гърция е най-привилегированият строител. Той го разбра след три дена, когато го поканихме на работна среща и предложихме решения, за да може да се ускори въвеждането в експоатация. Това каза за БНР служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков пред БНР. Той обясни, че министерството е предложило да раздели обекта на два етапа. Първият етап да бъде тази част, която е свързана не само с експлоатацията, но и със сигурността на екпоатирането на газовата връзка. Във втория етап ще останат вертикална планировка, пътищата и неща, които не са от пряко значение във връзка с експоатирането на обекта, така че този обект да може да бъде въведен в експлоатация в най-скоро време.

Има все още малко други недовършени работи, с които колегите от противопожарната служба са се занимавали  Синхронизирахме всичките тези контакти, които са имали с различните дружества и различните институции, с които строителят е водил разговори, така че да може да се съкрати още повече времето“, уточни Шишков.

Все още не е бил представен графикът за завършването на обекта. Това е и една от причините за днешната визита на място. Ангажиментът за предоставяне на графика е до края на днешния ден.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *