Започна записването за предстоящото преплуване на язовир Кърджали

Валентина ИВАНОВА

Деветото преплуване на язовир Кърджали, което традиционно се организира от Спортен клуб по водна топка «Арда 2008» и общината е насрочено за 27 август 2022 година.

Вече са обявени условията за участие и всеки желаещ може да се запише на телефон 088 590 5205. Кандидатът трябва да е роден 1 януари 2006 година. Той трябва да представи лична карта, бележка от лекар за извършен предсъстезателен медицински преглед до три дни преди датата на провежданото събитие. Ако плувецът е непълнолетен, се изисква декларация за съгласие от родителите му.

Регистрацията започва в 8 часа пред кораба „Емона“ в залива Енчец. Участието е индивидуално. Записаните за преплуването ще бъдат извозвани до старта.

Началото е от 9:00 часа. Стартът и финалът е от сборния пункт при кораба „Емона“. Разстояние, което плувците ще атакуват, е 4500 м, като те могат да прилагат свободно избран плувен стил. Не се разрешават помощни средства.

В преплуване на язовир Кърджали няма предвидено класиране. Всички участници ще получат тениска, грамота за участие и обяд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *