Кърджалийските ветроходци се стягат за Егейската регата

Валентина ИВАНОВА

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб „Веселин Вангелов“ се стягат за най-голямата на Балканския полуостров и престижна международна проява, в което традиционно участват – Егейската регата. Стартът е на 20 август, съобщи капитанът Мирослав Шопов.

Миналата година яхтата „Теодора“ донесе пет купи на нашенци – три трети места и две втори. Тази година пък приключиха участието си в регата „Френдшип“ като шампиони в спортно туристическия клас.

Капитанът Мирослав Шопов

На Егейската регата през 2021 година кърджалийци реализираха исторически успех. Те се класираха на трето място в своя клас и на четвърто в общото класиране.

Освен шкиперът и капитан на яхтата Мирослав Шопов, в екипажа са Богдан Богданов, Марин Попанастасов, Матей Матеев, Валери Минков, Пенчо Стоянов и Наско Матеев като в момента се уточняват окончателния състав.

В регата обикновено участват силни екипажи от Словения, Австрия, Хърватска, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция. Гонките обикновено се провеждат в акваторията на гръцките острови Миконос, Самос, Кос и Родос.

Конкуренцията е сериозна и не е за подценяване. Ние сме подготвени и се надяваме да влезем в първата десетка, сподели за „Нов живот“ шкиперът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *