Разгадаването на мистериите в новото издание на „Тайните подземия на България“ продължава

Разговорът води Коста ИВАНОВ

– Здравейте г-н Миланов. След две годишно очакване излезе и 17-та част на „Тайните подземия на „България”, в която разгадаването на мистерии продължава да ни изненадва и вълнува.

– Да, тази част се позабави, но човек, колкото и да иска не може да следи новите открития. Разкриват се нови артефакти, съобщават се и необясними за науката явления. Читателите вече не се изненадват, че по нашите земи има подземни селища и съкровищници. Днес археолозите все по-често отриват знаци на неизвестна писменост. От различни подземия у нас продължават да се изнасят нелегално археологически съкровища и древни книги с впечатляващи рисунки, които не достигат до нашите учените, но затова пък се предлагат за много долари по света.

– В тази част на поредицата вие разкривате две неизвестни досега съкровищници: – на връх „Ботев” и на „Ченгене скеле” край град Бургас. Пишете и за персийско военно присъствие у нас.

– Да, персийското присъствие на територията на днешна България е малко известен за голяма част от нашето население. Тези исторически факти занимават повече историците.

– Пишете за цар Кир Велики, който през пети век пр. Христа е завладял част от територията на Гърция и България.

– Това са известни исторически факти. Неизвестно обаче е това, че цар Кир Велики, освен че е пребивавал на територията на днешна България, но е оставил в тайни подземия богатства – плячкосани от страните, през които е преминал и които победил. Казвате, че върху златен стълб дори има надписи, увековечаващи победите му.

– Г-н Миланов, вие подробно описвате местата, където се намират тези съкровищници, но не посочвате точните координати, по които могат да бъдат открити.

– Не мога да посоча точните координати на съкровищниците, но знам, че един ден те ще бъдат открити.

– Един ден… Един ден, но кога ще дойде този ден? Страната ни се нуждае от помощ сега. И още нещо, не допускате ли, че след вашите описания някои лица могат да открият входовете на съкровищниците и да се възползват от богатствата им?

– Напълно допустимо е да открият местонахождението на съкровищниците, но дори и да открият входовете им, те няма да могат да се възползват от богатствата, оставени в подземията.

– Защо няма да могат да се възползват от богатствата?

– Защото съкровищниците си имат „Пазители”.

– Да, вие пишете за така наречените „Пазители”? Но кои са те и това не са ли само фантастични предположения?

– Естествено, че не. Как бихте възприели думите ми, че съкровищниците не само в България, а и по целия свят се пазят от извънземни?

– Извънземни?

– Да от „Пазители” или по-точно казано от извънземни, обитаващи НЛО. Впрочем не мога да твърдя, че съществата от НЛО са с извънземен произход или са си земни. Те създават илюзорни образи, илюзорни същества и холограми, а когато отново ги потърсиш – вече ги няма.

– Звучи наистина фантастично…

– Съгласен съм с вас, но за да направя подобно изказване означава, че притежавам някакви доказателства.

– И какви са те?

– Доскоро имах близък приятел, които контактуваше с екипажи на НЛО и от тях получаваше отговори на зададени от него въпроси.

– Казвате, имахте приятел? Защо, имахте?

– Защото той почина и не разгласи на никого общуването си със съществата от НЛО.

– Навярно ви е доверил какво е разбрал от екипажите на НЛО за бъдещето развитие на България и света?

– Каквото съм чул от него и каквото е каквото е било разрешено да се знае, съм го публикувал…

– Той посещавал ли е НЛО?

– Не е посещавал НЛО. Имал е контакт само с част от екипажите.

– Пишете и за армада от НЛО–та която сте видели през 2021 година през нощта?

– Виждал съм армада от НЛО още през 1965 година вечерта над София. Бяха стотици светещи обекти в небето.

– Изминали са цели 56 години оттогава. Навярно присъствието на армадите означава нещо ново?

– Да, означава нов период на духовно издигане. Човечеството трябва да постигне по-високо духовно ниво от сегашното си развитие.

– Да се върнем към „Пазителите” на съкровища. Пишете, че за да запазят входа на дадена съкровищница и сплашат желаещите да проникнат вътре, Те се проявяват в най-различни форми.

– Най-често като огромна змия, мечка, изправена на два крака, на някакво страховито животно. Понякога въздействат върху психиката на човека, предизвиквайки у него неописуем страх, а понякога и смърт. Вече съм описал няколко такива случая на смърт в предишните части на книгите си.

– Напоследък се публикуваха няколко интересни данни за островите на „Крокодилите”, край град Приморско, сочени като изградени от персите. Вие обаче твърдите, че те нямат нищо общо с персите.

– Да, нямат. Нека не забравяме, че в древността на нашата територия са живеели не само крокодили, но и лъвове, слонове, камили, кобри, питони … И на други места у нас има изсечени масивни фигури на каменни крокодили.

– А това, че върху скалите на островчета има и образи на фараони?

– Писал съм, че първите фараони са от тракийски произход и са властвали в България.

– Господин Миланов, вие публикувате и няколко фотографии на древни керамични плочки, някои от които според вас са били ключ към подземия в Бакаджика. Пишете, че не разполагате с повече фотографии от тези плочки, тъй като телевизионното предаване, от което са преснимани е било спряно и вашите приятели са успели да заснемат само част от тях.

– Надявам се един ден да получа и другите липсващи фотографии на плочките…

– Господин Миланов, вие обичате да ни изненадвате. В „Тайните подземия на България” имахте поместен и сценарий. Сега ни предлагате друга ваша повест, „Дворец от пясък”, издадена през 1981 година.

– Може би съм пропуснал да публикувам и стихотворения… Ще го имам предвид. Що се отнася до „Дворец от пясък”, книгата, която сега отново преиздавам вече е придобила антикварна стойност и трудно се намира. Надявам се да се хареса на читателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *