Регионалните музеи на Кърджали, Хасково и Смолян подписаха меморандум за сътрудничество

Регионалните музеи на Кърджали, Хасково и Смолян подписаха меморандум за сътрудничество, с който заедно ще популяризират богатите си експозиции.
Три районни исторически музея – в Хасково, Кърджали и Смолян, подписаха меморандум за съдействие. Това се случи по време на форума на „Стандарт “ в Кърджали, част от Националната акция „Чудесата на България „. Една от задачите й бе да спомогне за по-доброто съдействие сред музеите в района.
Участници във форума незабавно предложиха музеите да създадат обща галерия със своите артефакти в Народното събрание.
Представителите им се уговориха да поканят и други музеи да се включат към документа за съдействие, като да вземем за пример музеят в Пазарджик.
„Идеята за обща галерия е доста добра „, разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той уточни, че се надява идващото Народно заседание да бъде ангажирано с проблемите на хората, а не да се вършат опити, за които да заплащат всички жители.
„За Движение за права и свободи културно-историческото завещание е един от главните цели. Но с изключение на опазването му, би трябвало да създадем по този начин, че то да бъде и запас за развиване „, уточни Карадайъ..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *