Музика, танци и много забавление имаше на сцената в третия ден на първото издание на Дните на Ардино

Гюнер ШЮКРИ

С прекрасни изпълнения и оригинална хореография възпитаниците на Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР)– ОДК спечелиха сърцата на публиката, която дълго ги аплодира, по време на концертната им програма в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Празничната програма на децата подари много настроение, предаде любовта към родното място на поколенията на всички присъстващи в обновения градски център. Тя бе уважена от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Празничната концертна програма започна с цитат от стихотворение на поета, журналист и преводач Наджи Ферхадов: „Ардино! Мой букет за вечна младост. След дъжд небесна дъга. Моя най—човешка радост, Моя безумна тъга. Далеч от теб съм сираче, Слънчева пътека моя, Моя лирична съдба“.

Децата от театралната школа под ръководството на Дамла Йорданова заявиха, че всички, които носят Ардино в сърцето си, тази вечер са тук, за да поставят началото на един красив празник – Празникът на нашия роден Дом, на мястото на нашето спокойствие, тишина и уют. Програмата продължи с неуморните „Славейчета‘, които представиха песните  „Детство“ и „ Дано“. Публиката аплодира бурно талантливите момичета от Танцовата група, които показаха красотата на турския танц.

Бурчин Касаб погали слуха на присъстващите с емблематичната песен „Бургаски вечери“, с която спечели призово място на националния конкурс „Обичам те, море“ Варна 2022 и донесе медал на Ардино. Публиката се наслади и на младите таланти от танцовия състав с ръководител Светлана Карамфилова. А Енда, Нилай и Дамла, обраха аплодисментите на присъстващите с емоционалните си песни. Триото Азра, Вики и Веси направи дебют с народната песен „Лаленце се люлее“.  В центъра на Ардино се извиха кръшни хора. Празничната програма завърши с песента „Yıldızların altında“, изпълнена от сестрите Бурчин и Букет.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *