Кметът на побратимената община Картал Гьокхан Юксел гостува за първи път в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посрещна делегация от побратимената турска община Картал, водена от кмета Гьокхан Юксел. В нея са включени общински съветници, представители на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) в Картал, начело с председателя им Олджай Йозгюн. Посещението на гостите от община Картал е по повод първото издание на Дните на Ардино.

Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите с историята на Ардино, туристическите, природни и културни забележителности, както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града.

„За първи път идвам в Ардино. Душевно винаги сме били тук и с Вас, но поради пандемичната обстановка през последните две-три години не успяхме да проведем подобни срещи очи в очи“, заяви кметът на община Картал Гьокхан Юксел.

Кметът инж. Изет Шабан подари на кмета на Картал Гьокхан Юксел картина на художника Ангел Банков за спомен от Ардино.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов.

Картал е квартал на град Истанбул. Разположен е на азиатската страна на града, на брега на Мраморно море между Малтепе и Пендик.

Населението на Община Картал е около 500 000 души, което го нарежда сред първите десет от 39-те квартала на мегаполиса Истанбул. Тук живеят и много изселници от България и от Балканите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *