След обяд се очакват валежи, придружени с гръмотевици

Нов живот

Днес в източните райони ще е предимно слънчево. Над Западна България облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 25°.

Над планините в Западна България облачността ще е по-често значителна и ще има валежи от дъжд, на места с гръмотевици. В планините на изток ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, в Западна България – югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота отново се очакват гръмотевични бури, очакват се и на места по Черноморието, а температурите ще са между 24 и 30 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *