Освирепял делфин хапе курортисти наред и вкарва в болница

Злобен делфин тероризира крайбрежния японски курорт Кошино Бийч, близо до Фукуи. Две скорошни нападения на плувци се наредиха до 6 други атаки срещу туристи в курорта, за които се мята, че са извършени от същото животно.

Според японските медии поне един човек е вкаран в болница.

При едната от новите атаки, в четвъртък сутрин мъж е бил нахапа и по двете ръце. Втората е станала следобед и при нея човекът е пострадал по-малко – ухапан е само по пръстите на лявата ръка.

Японските медии пуснаха и кадри, на които се виждат някои от нападанията. На едно видео се вижда гръбната перка на делфина, кръжаща около човека, после той се опитва да избяга, но е хванат и ухапан.

Нападения на делфини са се случили и на други части във Фукуи, като има видео, на което хора се събрали да гледат стадо делфини, което преследва човек и го изгони.

Междувременно японските власти обявиха, че свързват нападенията от четвъртък с още 6 атаки край Кошино Бийч. Те смятат, че ги е извършил един и същ делфин.

При един случа той хапал хора, които се питали да го снимат, а при друг причинил кръвозагуба на момиче, като ми гризал глезена.

Въпреки че делфините по принцип са кротки, не е рядкост някои от тях проявяват враждебност към плувци. Заради многобройните атаки по същото крайбрежие, властите поставиха ултразвукови предаватели по брега с надеждата те да ги държат на дистанция. Плувците пък са предупредени ако видят делфини да не ги приближават.

Според местни медии делфините в района са привикнали към хората и излизат в плитка вода дори с дълбочина до коляното.

Източник: bg-voice.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *