ГЕРБ в Кърджали: Кризата с боклука се задълбочава, настояваме за бърза и адекватна намеса на местната власт

Кризата с боклука се задълбочава, тонове неприбрани отпадъци гният по улиците на Кърджали и околните села, въпреки изявленията на сметосъбиращата фирма, че депонирането е възстановено, алармират съветниците от групата на ПП ГЕРБ.

Настояваме общината да намери решение в спешен порядък с оглед на екологичните рискове в разгара на лятото, категорични са съветниците. „Нито проблемът с пожара на сметището, нито преструктурирането на дейностите или недостига на служители са оправдание за превръщането на града ни в бунище.

Явно причините са комплексни, включително и изчерпания капацитет на регионалното депо, а това налага бързата и адекватна намеса на местната власт. Единствената реакция до момента е позицията на фирмата по чистотата и тя, за жалост, показа единствено колко сериозен е проблемът, но не и как ще се разреши.

Необходими са работещи мерки, ако трябва извозване на боклука на друго място, инак вредите може да са необратими“, заявиха от ГЕРБ. Още в понеделник съветниците ще входират питане до кмета и ще искат общината да поеме конкретни ангажименти със срокове кога ще бъде възстановен нормалният график за сметосъбиране и сметоизвозване и какви действия ще бъдат предприети за разширяване на Регионалния център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *