Гости от Нилюфер и Бурса пристигнаха в Ардино за Дните на града

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посрещна делегация от побратимената турска община Нилюфер, водена от кмета Тургай Ердем, както и представители на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, начело с председателя им Юксел Юрсевер. Заедно с тях бяха още зам.-кметовете на община Нилюфер Зафер Йълдъз, Адем Вурал, почетният консул на България в Бурса и бивш депутат във Великото национално събрание на Турция Хаяти Коркмаз, председателят на фирма „Нил-Бел“ към община Нилюфер Наджи Кале, бизнесменът Наит Акпънар. Посещението на гостите от Бурса е по повод първото издание на Дните на Ардино.

Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите от Бурса с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града. За нас е чест и удоволствие да ви посрещнем. Нашите взаимоотношения се крепят на единството, заедността и сплотеността“, заяви инж Изет Шабан.

Кметът на Нилюфер Тургай Ердем благодари за топлия прием и изрази задоволството си от срещата. „Приятелството между нашите две общини датират повече от 25 години. Надявам се да активизираме нашите ползотворни връзки и да работим заедно по общи проекти за благото на хората“, заяви Тургай Ердем.

Кметът инж. Изет Шабан подари на кмета на Нилюфер Тургай Ердем картина на художника Ангел Банков за спомен от Ардино.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков. Тук бе и председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *