Родопите са най-търсената дестинация за планински туризъм в страната

Най-търсената планинска дестинация за туризъм в България са Родопите, а Пампорово отново е предпочитано място за семейна ваканция и почивка през лятото.

Родопският курорт е притегателна дестинация за бягство от летните жеги в прохладната прегръдка на планината.

Условията за планински приключения, релакс и туризъм на кристално чист въздух в Пампорово са прекрасни.
Следвайки тенденциите за все по-нарастваща необходимост от грижа за здравето, Пампорово възражда региона като дестинация за климатолечение, възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в унисон с природните ресурси.

На територията на курорта гостите могат да се включат в активна седмична програма „Горска терапия“ с ежедневни разнообразни пешеходни и вело турове.

В приключенски парк „Язовира“ са обособени зони за активности и релакс.

Всички посетители могат да се възползват от атракциите, подходящи както за деца, така и за възрастни – въжена градина, нинджа парк, фитнес на открито, риболов, детски тролей, спускане с туби, разходка с колела и много други.

Опознай Пампорово и Родопите с приключенски турове и екскурзии

Един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона „Велопарк Пампорово” предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различно ниво на трудност, напълно оборудван гардероб за наем на велосипеди и екипировка, както и подготвени вело водачи, които помагат за първи стъпки в „маунтин байка“ или за затвърждаване на уменията.

Емблематичният за Пампорово хотелски комплекс Перелик 5* разполага с модерен медицински център, част от Body & Soul Spa Lounge, който предлага на своите гости активни програми и процедури за профилактика и възстановяване, високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина и спокойствие.

В петзвездния комплекс са интегрирани нови технологии за пречистване на водата и въздуха, посредством разположени концентратори на анионен кислород.

Новата технология е ефективна в борбата с вредните вируси и бактерии и осигурява здравословна и безопасна среда както за почивка, така и за организиране на конгресни прояви от всякакъв тип.

Резервирай Mountain Spa & Relax лятна почивка в Пампорово с до 40% отстъпка

Интересът към Пампорово за летния сезон е засилен и по отношение на възможностите за конферентен туризъм, като курортът се налага като водеща дестинация за конгреси и тийм билдинг.

Конгресен център Перелик е разположен на площ от 2 700 кв.м. и представлява добре планиран и осигурен на най-високо техническо ниво комплекс от 5 зали с общ капацитет от 1100 места.

За поредна година Πaмпopoвo e нoминиpaн в престижния международен ĸoнĸypc нa World Ski Awards зa „Нaй-дoбъp cĸи ĸypopт на Бългapия“.

Петзвездният хотел „Орловец” е номиниран в категория „Нaй-дoбъp cĸи хотел в Бългapия“.

Всички могат да подкрепят Пампорово като гласуват ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *