Съхранявайте чесъна така и той ще издържи до следващата есен

Опитните градинари знаят как да съхраняват чесъна по правилния начин, така че той да издържи до следващата есен. Задължително е при ваденето му да се използва лопата. Ако просто издърпате главите, има вероятност да ги нараните, а това ще доведе до активно развитие на гъбички.

Най-добрите методи за съхранение на чесън

1. Съхраняване на чесъна в хладилника

Трудно е да се намери идеалното място за съхранение на чесън в апартамента. Съхранявани на стайна температура, главите изсъхват бързо, а на балкона могат да замръзнат. Най-добре е чесънът да се съхранява в хладилник.

2. В мазето

Мазето е най-доброто място за съхранение на чесъна, но преди това помещението трябва да се почисти и дезинфекцира. Това ще помогне за намаляване на вероятността от разпространение на гъбички.

3. На връзки

Това е един от най-популярните начини за съхранение на чесън. В случая е важно да почистите главите от почвата. Готовите плитки трябва да бъдат окачени в помещение с добра вентилация, защитено от слънчевите лъчи.

4. В чорапи

В случая е най-добре да изберете найлонови чорапи. В тях главите ще са добре вентилирани и няма да се развият гъбички. Чорапите трябва да се окачат на тавана и редовно да отстранявате гнилите глави чесън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *