ДПС в Кърджали номинира 17 за депутати, за водач искат Мустафа Карадайъ

Нов живот

ДПС-Кърджали номинира  почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС  Мустафа Карадайъ за кандидат-депутатската листа в 9 МИР-Кърджали. От общо  23 номинации за кандидати за народни представители от листата на ДПС за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври шестима си направиха самоотвод.

До Областния съвет на ДПС ще бъдат изпратени 17 имена, сред които са тези на д-р Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ, заместник председателите на ДПС д-р инж.Хасан Азис и Ахмед Ахмедов, председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет-Кърджали инж. Юсеин Ахмед. Сред номинираните са депутатите от 47-то Народно събрание Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев.На разширеното заседание на кърджалийската организация единодушно беше гласувано предложение водач на  листата в 9-ти МИР да  бъде Мустафа Карадайъ.

Председателят на Общинския съвет на ДПС Лятиф Расим запозна присъстващите с решенията на ЦС на ДПС от 5 авуст т.г. На заседанието бяха разгледани правилата, процедурите и критериите за номиниране на кандидати за депутати от ДПС.

Расим призова за мобилизация на актива в Кърджали, за може на 2 октомври Кърджали да даде своя принос за спечелване на петия мандат на ДПС в региона.Той беше сред направилите си самоотвод номинирани за кандидат депутати.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад благодари на членовете на най-голямата организация на движението – Кърджалийската, за положените усилия на проведените през 2021г. три избора за парламент и президентски избори. Ресми Мурад поздрави депутатите от региона в 47-то НС за активната работа в парламента.Той прогнозира уникален шанс за ДПС да спечели всички 5 мандата в региона на  предстоящите извънредни избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *