Осем са пожарите през последните три дни в областта, в потушаването им са участвали 43-ма огнеборци

Нов живот

Осем са пожарите през последните три дни в областта, в потушаването на които са участвали 43-ма пожарникари от службите в Кърджали, Крумовград, Джебел и Ардино. На 12 август около 13,30 часа в село Петелово пламнали сухи треви и огънят обхванал около 700 декара площ. Шестима огнеборци от РСПБЗН-Кърджали локализирали и потушили пламъците, като спасили сграда, селскостопанска постройка и 10 животни в близост. Екип на същата служба загасил 30 декара сухи треви в село Стремци. Същия ден 9 пожарникари от службата в Джебел и 10 служители на Държавното горско стопанство потушили около 40 декара горяща горска постеля в землището на село Козица. Три декара сухи треви горели в село Пелин, екип на РСПБЗН-Крумовград загасил огъня. На 13 август екипи на службите в Кърджали, Джебел и Ардино потушили 47 декара треви и храсти в землището на село Македонци, 40 декара горска постеля в землището на село Козица и 1 декар треви в село Падина. Човешка небрежност причинила всички пожари.

На 15 август в 3,50 часа бил подаден сигнал за пожар в къща в Кърджали. На място незабавно били изпратени четирима служители от кърджалийската служба. Изгоряла техника и били опушени 5 кв. м стени.

Екип на РСПБЗН-Кърджали оказал съдействие на спешни медици за пренасяне на болен човек след подаден сигнал на 12 август в 21,10 часа.  Трима пожарникари от Ардино отводнили мазета на жилищен блок в града на 14 август около 16 часа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *