Пет златни и четири сребърни медала донесоха кърджалийци от турнира по канадска в Добрич

Валентина ИВАНОВА

Седем души от Спортен клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи“ пътуваха от Кърджали за Добрич, за да участват в традиционния интеграционен турнир по канадска борба „Воля за победа“. Състезанието се проведе за различни категории хора с увреждания и за различни възрастови групи. В залата на Младежки център „Захари Стоянов“ пристигнаха амбицирани спортисти от всички елитни клубове в страната.

Кърджалийци спечелиха общо пет златни и четири сребърни медала. С най-ценните отличия се окичиха Маргарита Дабева, Емилия Стоянова, Георги Караджов, а Боян Касабов стана безапелационен победител и на двете ръце, без допусната загуба.

Боби е сред най-големите надежди в отбора. Работи с голямо желание и бързо напредва, споделя Емилия Стоянова, председател на клуба.

При жените Мюневер Ханди грабна среброто и на лява, и на дясна ръка. Другите сребърни отличия са на Маргарита Дабева и Емилия Стоянова. Ценко Стоянов е четвърти на лява и шести на дясна ръка.

Родопчани отново показаха, че са сила в този спорт, Клубът се развива, привлича и нови хора. Състезателите, въпреки трудностите и финансовия недостиг, намират мотивация да представят Кърджали по най-добрия начин. Макар да сме вече август, субсидиите от община Кърджали не са постъпили по сметките на спортните клубове. А „Родопи“ чакат още и средствата, които им се полагат за високи постижения от 2021 година.

Участваме по състезания със собствени средства и с малкото помощ, която получаваме от спонсори и симпатизанти на канадската борба. Отношението на общинската власт е необяснимо за нас. Гласуваните средства в бюджета до момента не са стигнали до спортистите, не само в нашия клуб, а изобщо. А ние представяме Кърджали. Чудя се как още колегите ми намират мотивация да тренират и да се състезават, завършва Емилия Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *