Младата надежда на Арда бокс Алейна Мехмед спечели безапелационно Купата на нациите в Сърбия

Валентина ИВАНОВА

Въпреки силната конкуренция на 135 боксьора от 18 страни, България достигна до два финала на шестото издания на турнира за юноши и девойки „Купа на нациите“ във Върбас, Сърбия.

Единствената състезателка от Кърджали – Алейна Мехмед от „Арда бокс“, се качи на най-високо стъпало и се окичи със златото в категория 80+ кг. Преди финалната среща противничката й от Индия се отказа. Така младата надежда на родопския бокс завоюва единственото златно отличие за България. Това съобщи личният й треньор в „Арда бокс“ Стоян Узунов.

Страната ни бе представена от 15 момчета и момичета, като само кърджалийката и Сами Халил стигнаха до финала.

Турнирът във Върбас е един от най-силните боксови форуми в Европа. В тазгодишното издание участваха състезатели от САЩ, Казахстан, Азербайджан, Италия и др. Надпреварата се явява и етап от подготовката на националите ни преди Европейското първенство за юноши и девойки в Италия, което ще се проведе в края на месец септември.

Младата надежда на кърджалийския бокс се занимава при треньора Стоян Узунов от три години. През 2021 г. стана републикански вицешампион, а след това завоюва и титлата на държавното първенство. Тя е ученичка в Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *