Нинова: Предлагаме мораториум върху цената на газа, водата и парното, и преговори с „Газпром“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин регистрираха в ЦИК лявата коалиция „БСП за България“ за изборите.

Тръгваме към тези избори със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство. Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше мощна социална програма от 22 милиарда лева, която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима. Бяхме фактор на стабилност, на сигурност в правителството и на диалогичност, борихме се с корупцията, като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата – първо място по индустриално производство в Европа, каза Нинова пред медиите, след като внесе 7000 подписа за регистрацията на партията.

Тръгваме с това самочувствие за добре свършена работа и вярваме, че хората ще ни оценяват по резултатите, подчерта още веднъж Корнелия Нинова.

„Имаме решение как да продължим оттук нататък. Имаме четри работещи решения, с които гарантираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци“, каза още Нинова.

И изброи:

Първото – налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното.

 Второ – сериозна компенсация за бизнеса за разликата в цените.

Трето – продължение на социалната програма и социалните приоритети.

Четвърто – незабавни преговори с „Газпром“.

Нинова припомни в аванс на евентуалните си критици, които ще кажат, че след такива действия ще настъпи катастрофа в държавата, че подобни мерки е приложило редовното правителство. Апокалипсис не се случи, просто преведохме хората по-спокойно през зимата, посочи тя.

Социалната програма трябва да се разшири с фокус върху енергийно бедните, категорична е лидерът на БСП.

Нинова  подчерта, че трябва да се водят разговори с „Газпром“.

Засега най-доброто, което се предлага, е от „Газпром“, посочи тя.

„Припомням – още от април ние от БСП твърдим, че трябва да се разговаря с „Газпром“ и да се изпълняват текущите договори. Радвам се, лидерите на партиите, с които управлявахме и с които спорехме по това през април, вече са узрели, че възстановяването на разговорите с „Газпром“ е наложително“, обърна внимание Корнелия Нинова. Според нея трябва да се търси алтернатива и диверсификация, но да се избира най-доброто за България.

28 хиляди фирми работят на газ, това са работните места на 250 хиляди работници, не можем да ги рискуваме, подчерта лидерът на БСП.

Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС, каза Нинова, отговаряйки на въпроса с кого би се коалирала левицата след изборите.

Искаме реална социална държава, показахме в управлението, че можем да го правим, бе категорична Корнелия Нинова.

Източник: Епицентър

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    А мораториум за оръжията които изпращате в Украйна няма ли да има. Извинение за част от изгонването на руските дипломати няма ли да има. За това че беше залята с червена боя табелата на руското посолство в София няма ли да има. Хайде стига само с голите Ви приказки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *