Двама полицаи загинаха при гонка с автобус с мигранти в Бургас (Снимки)

Автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас при гонка, научи NOVA. Двама полицаи са загинали. Инцидентът е станал около 05.00 ч. на кръстовище „Трапезица”. Шофьор на рейс не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. От Малко Търново до Бургас патрулка е опитала да спре автобуса няколко пъти, безуспешно. Започва преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

В превозното средство е имало 48 бежанци, които не са пострадали. Те ще бъдат извозени до най-близкия арест, за да бъдат разпитани с двама преводачи.

Единият от загиналите полицаи не е трябвало да бъде на смяна, замествал е колега.

Информацията за тежкия инцидент потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобусът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване” , каза в ефира на NOVA Демерджиев.

„Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника”, каза още вътрешният министър.

„В 04 54 ч. е направен опит да бъде спрян автобуса на изграден пропускателен пункт от „Гранична полиция”. Шофьорът не се подчинява. Направен е втори опит за спиране отново на пункт преди Бургас. И вече при третия опит става катастрофата с колеги от Областната дирекция на МВР. В момента се установява самоличността на мигрантите”, заяви Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.

 

Снимки: Флагман
Източник: Нова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *