Читалище „Родопски фар 1938″ спечели сърцата на жури и присъстващи на събора “ Богородична стъпка“

Нов живот
НЧ „Родопски фар 1938“ в Кърджали се завърна с Диплом, грамота и две пана – Пано- монета „Порта на Августа Траяна“ и пано-„Богородична стъпка“ от XVI национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Това съобщи за “ Нов живот“ Иван Узунов, председател на читалището.
Съборът е организиран от Община Стара Загора, Кметство Старозагорски минерални бани, Съюз на тракийските дружества в България, Тракийско дружество „Одринска епопея“- Стара Загора, подкрепен от Общество за фолклор, РЕКИЦ“Читалища“-Стара Загора и ОФА“Загоре“.
Участие в него взе и самодеен състав за автентичен тракийски фолклор „Капитан Петко войвода“  с ръководител Георги Бояджиев. НЧ“Родопски фар 1938″ се надпяваше с любители на фолклора от Благоевград до Силистра , та чак до Добрич.
Целта на националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България и да се популяризира феноменът „Богородична стъпка“ , както и богатото културно-историческо наследство на Стара Загора, каза още Иван Узунов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *