Григор Димитров: Ще играя на Sofia Open, пълната зала остава спомен за цял живот

Григор Димитров ще играе на Sofia Open 2022. Голямата българска звезда на световния тенис потвърди своето участие на турнира от сериите ATP 250 в „Арена Армеец“ от 25 септември до 2 октомври.

„Много съм развълнуван, че отново ще играя у дома и съм щастлив, че ще участвам на Sofia Open. Пазя невероятни спомени и страхотни емоции от 2017 г. Да усещам тази толкова силна подкрепа на вас – българските фенове, беше много вълнуващо. Самото излизане на корта пред пълната зала е неописуемо изживяване и спомен за цял живот. Прекрасно е, че ще го изживеем отново. Очаквам с нетърпение да ви видя в „Арена Армеец“. Ще се видим скоро“, заяви Григор Димитров.

Най-добрият български тенисист в историята и номер 19 в света в момента е шампион в София през 2017-а. Контузии, както и промяна в датите заради пандемията от коронавирус, спряха Димитров от участие на турнира на родна земя през 2018 и 2020 г., но през 2022-а любимецът на българските фенове ще играе отново на Sofia Open.

По предложение на Григор Димитров и в интерес на българските фенове, които искат да го гледат на живо в битката да спечели отново турнира на родна земя, промоционалната оферта за 20% намаление на билетите за Sofia Open 2022 ще бъде удължена с още два дни – до полунощ на 30 август. Пропуските ще са на редовна цена от 31 август.

На Sofia Open 2022 ще играе и италианската сензация в тениса и двукратен шампион в „Арена Армеец“ Яник Синер. Участието си заяви и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание – Гаел Монфис. В България пристига и носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка. Шампионът от последния „Мастърс“ в Монреал и актуален номер 14 в света Пабло Кареньо Буста също ще се бори за трофея на българска земя. В София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето и актуален член на топ 30 в света – Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *