БСП регистрира листата си в Кърджали, водач е едно от остриетата на партията в досегашния парламент проф. д-р Георги Михайлов

Нов живот

В ранния следобед вчера с желание да спечелят възможно най – добрия резултат, който да гарантира мандат, разчитайки на подкрепата на своите членове и симпатизанти, коалиция „ БСП за България “ регистрира своята листа с кандидати за народни представители в 9 – ти МИР Кърджали.
Социалистите обещават отново в своята кампания да заложат на диалогичния, разумния и позитивен тон. Включват се в предизборната кампания със самочувствие и гордо вдигната глава, за добре свършена работа на парламентарната им група в предишния парламент, независимо от малкия и брой. А участието на БСП в редовното правителство бе гарант за водене на силна социална политика ,която подпомогна и стигна до много семейства и бизнеса.Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, факт са безплатните детски градини и ясли, увеличиха се пенсиите.

Областният лидер на партията Милко Багдасаров, председател на предизборния щаб представи листата с думите : „ Един силен екип, сбор от парламентарен и професионален опит, силно женско присъствие с ясни каузи, много младежки ентусиазъм с идеи и търсене на решения“.
Водач на листата е проф.д-р Георги Михайлов – едно от остриетата на партията в досегашния парламент. Лекар от национална и световна величина,доказан професионалист в своята област, владее английски, френски, немски и руски език. Има специалности клинична хематология, клинична онкология и клинична педиатрия. Бил е началник клиника по хематология в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ). Бил е и директор на НСБАЛХЗ. Национален консултант е по клинична хематология. Зам.-председател е на Българското медицинско сдружение по хематология. Специализирал е трансплантация на костен мозък и периферни стволови клетки в Университетската болница в Хановер, Германия. Бил е Лекар на годината за 1997 г., Лекар на НСБАЛХЗ за 2011 г. Носител е на почетна диплома „Лекар, на когото българите вярват“. От гражданската квота на БСП.

На второ място е инженер Марияна Ликова, известен хореограф, със специализация „ банково дело и финанси“, директор на Дома на културата в областния град,, председател на тракийско дружество „ Тракийско сърце“. С доказан авторитет и опит в своята професионална област.
На трето е лидерката на Младежкото обединение на БСП в областта, компютърния специалист, инженер Костантина Карабоюкова.
На четвърто място е Теодора Каракостова, инженер химик, общински съветник, областен координатор на БСП и областен председател на Обединението на жените социалистки.

На пето място е адвокат Есен Устренска,зам.-председател на БЧК, общински съветник , гражданска квота.
Следват – Георги Кючуков, педагог,екскурзовод, председател на общинската партийна организация в Кърджали,председател на Комисията по образование в Общинския съвет.

На седмо е Мария Милушева с частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството. На осмо е Венелин Башев, общински съветник, председател на БСП – Кирково, педагог. Следва Надежда Тодорова , дизайнер със свой собствен бранд за производство на обувки под марката „ Надит“ и на десето място е Милен Филипов, историк,педагог,общински съветник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *