Хеликоптер евакуира 20 бедстващи, Националното следствие разследва наводнението/ di

20 души от село Богдан бяха спасени с хеликоптери, в момента няма бедстващи хора, заяви на брифинг областният управител в Пловдив Ангел Стоев. Сред евакуираните е имало бременна жена. Евакуираните по въздух ще бъдат настанени в болницата в Карлово, където вече са създадени условия за тях.

Няма жертви и пострадали при наводненията в Карловско. Прокуратурата обаче започна разследване на причините за наводнението в няколко карловски села. Разследването е възложено на Националната следствена служба за евентуално извършено престъпление по чл. 335 от Наказателния кодекс – за причиняване по непредпазливост на наводнение, в резултат на което са настъпили значителни имуществени вреди. Местопроизшествието бе посетено днес от прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив и Районна прокуратура-Пловдив.

Ситуацията в района продължава да се усложнява. Положението в Каравелово е трагично, засегнато е и Климент, Столетово, Слатина и село Богдан, което е откъснат от света. 

В едно от селата има няколко разрушени къщи и един магазин. В село Богдан има една разрушена къща, в Каравелово има пострадали огради на къщи и няколко къщи са частично разрушени.

Помощ са предоставили от 61-а Стрямска бригада, които са реагирали адекватно и бързо, включително с човешка сила. 61-а Стрямска бригада може да работи при такива екстремни условия. В момента работят над 100 военнослужещи с 10 единици техника. Късмет е, че военните са били веднага на място – били са наблизо на учение.

В момента работи един хеликоптер, има готовност за втори хеликоптер. Пътуват сапьори, които ще огледат местността, къде може да се постави потонен мост.

Източник: dir.bg
Снимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *