Земеделските служби в областта работят през почивните дни, приемат заявления за подпомагане заради войната в Украйна

Нов живот

Всички общински служби по земеделие в Кърджалийска  област ще работят и през почивните дни заради ускорения прием на документи по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделските стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна”. Бюджетът е 426 млн. лева.

Министърът на земеделието Явор Гечев е разпоредил приемът на документи да се ускори заради трудностите, пред които е изправен секторът в момента. Целта е максимално бързо разплащане на средствата към стопаните, като това трябва да стане до 28 септември.

Срокът за подаване на документи е до 16 септември включително. Във връзка със съкратения срок за прием на заявления  службите по земеделие ще работят през почивните дни – на 3, 4, 10 и 11 септември, както и в празничния ден- на 6 септември.

Право на подпомагане имат животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни, коне и пчелни семейства. Допустими за субсидиране са и производители на плодове и зеленчуци, маслодайна роза, ориз, винени лозя, черупкови плодове, салати,бамя, тиквички и тютюн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *