Сиделя Мутлу от Ардино получи стипендия като най-просперираща млада българска тенисистка

Валентина ИВАНОВА

Сиделя Мутлу от Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ получи плакет и стипендия за най-просперираща млада българска състезателка. В края на международния турнир Асарел-2022, проведен в Панагюрище, председателят на Надзорния съвет на компанията – главен спонсор на състезанието проф. д-р Лъчезар Цоцорков лично връчи наградата на спортистката от Ардино, съобщи личният треньор на отличената Бейхан Емин.

Треньорът Бейхан Емин със своите възпитанички

Двете златни хилки на родопския тенис Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу участваха за първи път в едно от най-големите състезания по тенис на маса в страната Асарел-2022, реализирано със съдействието на основните спонсори „Асарел – Медет“ и пенсионно-осигурителна компания „Съгласие.

Българските участници в Панагюрище състезатели

Тазгодишното издание бе с награден фонд от $40 000, което е абсолютният максимум за турнир, организиран от Международната федерация по тенис на маса и техните нови партньори World Table Tennis.  За разпределението на наградния фонд се бориха над 200 участници от близо 40 държави.

Гордият треньорът Бейхан Емин сподели, че е изключително доволен от представянето на момичетата. За тях участието в подобни първенства са не само въпрос на престиж, но им носи точки в ранглистата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *