ДПС откри предизборната си кампания в Ардино с молитва за благополучие и успех

Гюнер ШЮКРИ

С бурни овации и цветя посрещнаха в Ардино кандидатите за народни представители от листата на ДПС в 9-ти Многомандатен избирателен район (МИР)- Кърджали – Байрам Байрам, Адлен Шевкед, инж. Павлин Кръстев, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед и Ферхад Ферхад.

Под мотото „С ДПС сигурност и стабилност!“ и с номер 1 в интегралната бюлетина, Общинската организация на ДПС в Ардино, откри официално предизборната си кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори. На събитието, което се проведе в салона на градското читалище, присъстваха зам.- председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.- председателят на младежко ДПС Нилгюн Исмаил, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, представители на младежките и женските организации, председатели на местните структури на ДПС, общински съветници, кметове на населени места, членове и симпатизанти на партията, дошли да пожелаят успех на кандидатите от депутатската листа в 9-ти МИР – Кърджали.

След като бе изслушан химна на България – „Мила Родино“ и този на Европейския съюз, председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов представи кандидатите за народни представители за 48-то Народно събрание в кърджалийската листа, която се води от лидера на партията Мустафа Карадайъ. „В рамките на година и нещо у нас се провеждат 4-те парламентарни избори. „Надявам се с номер 1 в интегралната бюлетина да продължим напред и да въведем сигурност и стабилност в нашата мила Родина – България“, заяви Байрамов.

„Изборната кампания за нас е празник. Нашите кампании винаги започват с тържественост, с химните на Р България и на ЕС. В тях се съдържа най-вече много голям оптимизъм за настоящето и бъдещето. ДПС е с номер 1 в интегралната бюлетина. Това означава, че тръгваме уверено на тези избори. Сега нашата страна най-много се нуждае от ДПС. Защото преди 12 години, нашият народ, в по-голяма си част, се довери на едни партии, но сега виждаме в каква ситуация е страната след тяхното управление в момента. Аз съм сигурен и усещам, че е дошло времето ДПС да си намери своето място в централната изпълнителна власт и да изведе страната от тези кризи, които изживява страната ни през последните години“, заяви в своето приветствие кмeтът нa общинa Ардино инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че не случайно слоганът на ДПС на тези избори е „С ДПС сигурност и стабилност!“. „Това са качествените характеристики на демокрацията. С качествени характеристики –  демокрацията се измерва именно така. Когато сигурността и стабилността са във висока степен, тази страна е просперираща и развита, а когато са в ниска степен, тези държави не могат да се развиват и да просперират. Трябва да работим за победа, за максимален резултат, за максимален брой  народни представители в 48-ото Народно събрание и да управляваме страната, така, че тя да излезе от множеството кризи, в които се намира в момента. В трудни времена ДПС винаги е давало всичко от себе си, за да излезе страната от тези ситуации“, категоричен бе инж. Изет Шабан. Той призова избирателите да дадат своя глас в подкрепа за кандидатите на ДПС, с номер 1 в интегралната бюлетина. „Трябва да дадем всичко от себе си, за да превърнем 2 октомври в празник за нас. Защото, само тогава, ще постигнем този желан резултат, който сме си поставили като задача“, каза в заключение инж. Изет Шабан.

Зам.- председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис заяви, че политическата, икономическата, социалната и всички други кризи в страната са в резултат на партии, които няма абсолютно никакъв управленски опит. „Те не знаят как да реагират при тежки ситуации, нямат смелост да взимат непопулярни, но национално отговорни решения за излизане от кризите, а политиците избягват дългосрочни решения, защото се сменят през няколко месеца“, заяви инж. Хасан Азис. Той подчерта, че ДПС вече е готово да бъде част от управлението на страната. „Защото виждаме, че другите политически партии не могат да решават проблемите. И за нас вече е безотговорно да казваме, че ние не искаме да влизаме във властта. ДПС никога не си е поставяло и не е било самоцел да участва във властта. Тук става въпрос за отговорността за страната ни. Отговорността за Родината ни. Отговорността за преодоляването на кризите. Отговорността да осигуриш сигурност и стабилност в живота на хората. Видяхме, че през последните 12-15 години, ние дадохме своята политическа оценка за този модел. През последната година и половина на всеки три месеца правим избори и ако ДПС не бъде част от управлението, ние казваме, че кризите ще продължат. Във времето от създаването си до сега ДПС е доказало, че когато ние сме във властта, ние наистина сме стабилизиращия  елемент и фактор. Факторът, който преодолява кризата е ДПС. Сега е дошло времето ние да заставаме пред обществеността и да кажем: „ДПС трябва да бъде част от управлението на страната, за да можем да преодолеем кризите, защото имаме най-добрите специалисти, експерти и хората, които могат да дадат правилните решения за кризите“, заяви заместникът на Мустафа Карадайъ.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад даде висока оценка за работата на народните представители от 9-ти МИР-Кърджали в предишните три парламента. „На тези избори задачата ни е сериозна и може да я изпълним заедно. В област Кърджали целта ни е отново да имаме 4-ма народни представители и в национален мащаб да имаме 41 депутати в 48-то Народно събрание, за да бъде ДПС  незаобиколим фактор в съставянето на следващото мнозинство. Мисля, че всичко към настоящия момент благоприятства това да се случи. Време е ДПС да заеме своето място в управлението на страната. България има нужда от ДПС във властта. Защото, има множество кризи в страната, които трябва да се преодоляват. А важните въпроси, сериозните теми и кризи се преодоляват с участието на ДПС. През годините това сме го доказали“, заяви Ресми Мурад.

Кандидатът за народен  представител инж. Павлин Кръстев, който е пети в листата на ДПС заяви, че единствено ДПС може да осигури сигурност и стабилност на България, но с 40 плюс един народни представители. „Аз вярвам във Вас! Знам, че Ардино ще си свърши своята работа!“, заяви инж. Кръстев.

„Нека ДПС да е първа политическа сила в тези избори. И ние да каним своите коалиционни партньори да бъдат част от управлението на страната. Не е ли е възможно? Аз искам да вярвам! И в тази зала да пробудим отново мечтата в ДПС. Знам, че в душата на всеки „депесар“ има сърце на мечтател и решимостта на воин. Моля, нека да пробудем този дух отново и да покажем, че най-доброто предстои с номер 1 – ДПС“, заяви в своето приветствие осмият в листата Зюлфие Ибрямова.

Проявата приключи с молитва за благополучие и успех, отправена от бившия главен мюфтия Фикри Сали.

С ДПС и с номер 1 сигурност и стабилност!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!