Социалистите в Кърджали откриха предизборната си кампания при Малчика, отбелязаха 9 септември

  • Водачът на листата проф. Георги Михайлов е сигурен, че БСП ще участва в следващото управление на страната

Валентина ИВАНОВА

Навръх 9 септември БСП в Кърджали откри предизборната си кампания за предстоящия на 2 октомври предсрочен парламентарен вот. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на видния деец на комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война Адалберт Антонов – Малчика в парк «Горубсо». Празнично настроение внесоха изпълненията на певци и танцьори.

Бяха представени кандидатите за народни представители, издигнати от БСП:

  1. Проф. Д-р Георги Михайлов, лекар в областта на детската онкология, дългогодишен депутат
  2. Марияна Ликова – инженер и хореограф, директор на Дома на културата в Кърджали
  3. Костантина Карабоюкова – инженер, компютърен специалист, председателна младежката структура на БСП в Кърджалийско
  4. Теодора Каракостова – областен координатор на НС на БСП за областта, общински съветник, председател на Обединението на жените-социалистки
  5. Есен Устренска – адвокат, общински съветник
  6. Георги Кючуков – историк, преподавател, екскурзовод и общински съветник, председател на общинската организация на БСП в Кърджали
  7. Мария Милушева – с частен бизнес в сферата на хотелиерството, гражданска квота
  8. Венелин Башев – общински председателна БСП и общински съветник в Кирково, завършил културна и политическа география
  9. Надежда Тодорова – частен бизнес, собственик на дизайнерски бранд Надит, гражданска квота
  10. Милен Филипов – историк, преподавател, общински съветник в Кърджали

Водачът на кандидатската листа в 9-ти изборен район проф.д-р Георги Михайлов изтъкна: На този паметен ден, около който се водят много дискусии, социалистите могат без притеснение да кажат, че той даде пътя на България от една изостанала селскостопанска страна да се превърне в модерна промишлено-аграрна държава, която достойно стоеше на световната сцена в продължениена 45 години. Ние всички искаме това да се случи отново, да се върне славата на нашата родина и всеки българин, където и да се намира по света, да се чувства щастлив, добави кандидатът за депутат.

Професорът припомни приноса на БСП в краткото управление на страната по време на последното правителство. Само за 6 месеца пенсиите бяха увеличени повече, отколкото през последните 12 години. Детски градини станаха безплатни, увеличени бяха средствата за майчинство между 1 и 2 година, въведени бяха данъчни облекчения за семействата.

Сложихме таван на цените на тока, за да може българският гражданин да не се потопи в огромни сметки и да съсипе бюджета си през следващите месеци. Видяхме подобни действия и в Испания, Португалия и Гърция, обясни социалистът.

Трябва да се водят разговори и да се направят компромиси, но не в името на корупцията, запазване на статуквото, разрухата и обезлюдяването на цели регион, между които и красивия Кърджалийски район. Както през последните 15-20 години се появяваха политически сили, които щяха да оправят българския народ за еди-колко си дни, сега се сблъскахме с едни хора, престорили се на реформатори и след това разрушили реформаторското управление. Само една единствена партия, която вече 130 години стои на българската земя и има дълбоки корени в сърцата – това е Българската социалистическа партия. Тя ще победи на тези избори, за да бъде България една достойна и щастлива, убено изтъкна проф. Михайлов.

Водачът на червената листа обясни как Националният съвет на БСП вижда някои сериозни проблеми на територията на област Кърджали, които трябва да бъдат решени:

Тук минава един от най-важните транспортни коридори. Вижте пътя от Хасково до Кърджали! Така ли трябва да изглежда една трансевропейска магистрала. ГКПП „Маказа“ не отговаря на представите за съвременно гранично съоръжение и в сравнение с останалите е в доста окаян вид. Необходимо е изграждането на околовръстен път на Кърджали. Това проблеми на инфраструктурата, които не могат да бъдат отлагани повече.

Проблемът с водоснабдяването е много тревожен. Запознах се с данните и те ми направиха тягосно впечатление. Над 50 процента е броят на населените места, които не са водоснабдени и канализирани. Един изключителен проект като Каскада „Горна Арда“ беше забравен, а той може да е много полезен за региона.

БСП има непримиримо позитивно отношение към образованието и здравеопазването. Последният кабинет, в който социалистите участваха, не успя да направи нищо в сферата на здравеопазването. Но и в новото правителство ще продължим да настояваме за промени, защото българските гражданите го заслужават. Трябва всички да имат достъп до т.нар. Златен час от диагнозата до започването на лечението до специалист. За съжаление за по-голямата част от жителите на Кърджалийски регион това е невъзможно.

Разпокъсаността и обезлюдяването на регионите създава огромни проблеми в образованието.

За да има решение, трябва да проявим смелост и вървим към консолидация в този български край и на 2 октомври 2022 година да гласуваме с номер 28 за БСП, завърши проф. Георги Михайлов, първи в листата на БСП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!