Безплатен семинар за производство на домати и пипер ще се проведе утре в опитното поле в Джебел

Валери КОВАЧЕВ

Информационно-обучителен семинар с демонстрация на тема „Средно ранно производство на домати и пипер. Ефективно използване на хранителните вещества”, ще се проведе на 16 септември в Джебел в опитното поле на Опитната станция по земеделие в Източните Родопи в Кърджали. Лектор ще бъде проф. Хриска Ботева от Института по зеленчукови култури „Марица” в Пловдив. Тя ще говори за агроклиматичните и почвените условия, подходящи за средноранно производство на домати и пипер, за сроковете и схемите за засаждане, за грижите през вегетацията,  както и за растителнозащитните мероприятия и торенето.

Главен асистент д-р Елица Атанасова от Опитната станция по земеделие в Източните Родопи ще се спре на развитието и добивите на сортовете домати „Копнеж F1” и „Прометей” пипер „ Ивайловска капия” при различни схеми на торене.

Предвидена е дискусия, в която учените и Мария Белева – главен експерт в Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието в Кърджали ще отговарят на въпроси на земеделски производители.

Семинарът се организира от Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието в Кърджали, Института по земеделски култури „Марица” в Пловдив и Опитната станция по земеделие в Източните Родопи в Кърджали с подкрепата на хъб България на мрежа №7 „Подобрена ефективност за използване на хранителни вещества в градинарството” на проект NEFERTITI.

Събитието в опитното поле в Джебел е отворено за всички желаещи, които проявяват интерес. То е безплатно и без предварителна регистрация. Регистрацията на участниците на място  започва в 9.45 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *