Читалище Обединение отваря врати на 1 октомври, с тревога гледат към наближаващата зима

  • Миналата зима сметките за ток са били 2000 лева на месец, не е ясно колко ще са сега
  • Танцовият състав „Пъстро хоро“, хор „Незабравки“ и Вокалната група за стари градски песни „Ахрида“ очакват репетициите с нетърпение

Валентина ИВАНОВА

В Народно читалище „Обединение 1913“ в Кърджали ще настъпи оживление на 1 октомври, когато повечето школи и кръжоци започват активна дейност. Някои от съставите не са прекъсвали за лятна ваканция, а други започнаха репетиции още през септември, споделя Камелия Чолакова, секретар на читалището.

Познатите формации, които прославят Кърджали в различни сфери на танцовото и певческото изкуство, като „Пъстро хоро“, хор „Незабравки“ и Вокалната група за стари градски песни „Ахрида“ са намерили подслон в залите на читалището. Всички обаче гледат към наближаващата зима с тревога дали ще могат да продължат заниманията си. В залите на читалището репетират и групи по балет, спортни танци и рок състав.

Читалището се отоплява на ток, с климатици. Не знам как ще се справим с повишените цени. Миналата зима плащахме по 2000 лева на месец, сега не знам какво ни чака. Не се чува и нищо за компенсации. Надяваме се служебното правителство да вземе генерално решение за всички културни институции, за да можем да си изпълняваме фукциите. За да имаме репетиционен процес, залите трябва да са отоплени. Не е възможно да се работи на студено. Нашите самодейци започват занимания през октомври и приключват през май. Ако се наложи, ще въведем режим, споделя Камелия Чолакова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *