Путин разбира какво става на фронта и отчаяно търси примирие

Руският президент Владимир Путин много добре разбира провала на руската армия в Украйна и отчаяно търси изход от тази ситуация. Това заяви руският публицист и политолог Андрей Пионтковски в интервю за „Радио Свобода“.

Руският президент отчаяно търси начин за сключване на примирие с Украйна в пълномащабната война, която сам започна непредизвикано на 24 февруари. „И когато сега обявиха, че има прегрупиране на силите… Той прекрасно разбира тези неща. Каква е цялата му външнополитическа дейност? Търси примирие, използвайки всичките си възможности. Първо имаше мисия в Киев на Драги, Макрон, Шолц, провали се. Тогава той (Путин) се обърна към турския президент Ердоган“, каза Пионтковски.

„Доказателство, че Путин разбира всичко и отчаяно търси примирие, е огромната геополитическа цена, която плати на Ердоган. Путин предаде Армения. Освободи ръцете на Ердоган в трите региона, където той се състезаваше с него, включително във военната сфера – в Нагорни Карабах, в Сирия и дори в Либия“, заяви Андрей Пионтковски.

Според него това подчертава, че Путин разбира ситуацията, в която се намира, и отчаяно търси изход от нея под формата на прекратяване на огъня и сключването на някакъв вид споразумение, което ще гарантира окупираните територии за Русия. Руският президент иска по този начин да продаде на обкръжението и народа си някаква илюзия за така наречената победа. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че в момента няма планове да преговаря с руския президент Путин. Зеленски подчерта, че ще седне на масата на преговори, само когато руските военнопрестъпници се изтеглят от всички окупирани земи в Украйна, включително Крим.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *