Аксиния и Радослав сключиха граждански брак пред паметника на Борис Дрангов в Дрангово

Валери КОВАЧЕВ

Аксиния Баткаджова от златоградското село Аламовци и Радослав Енчев от кирковското село Дрангово сключиха граждански брак на необичайно място по необичаен начин. Двамата се подписаха пред кмета на Дрангово Радостина Чилингирова пред паметника на полковник Борис Дрангов в Дрангово с посланието любовта помежду им да бъде вечна като паметника. Щастливата двойка беше облечена в народни носии. Аксиния добави към моминската си фамилия и фамилията Енчева. На тържествения ритуал присъстваха и двете им дъщери – Алехандра и Джулияна, пременени също в народни носии.

Те учат в Златоград и смело вървят по пътя на майка си, която е голям ценител и изпълнител на български фолклор. Занимават се с народни танци и народно пеене. За веселото и незабравимо събитие кметът Радостина Чилингирова беше облечена с тениска с лого на Дрангово, съдържащо символи, подходящи за момента – минало, обединение, здраве, мир и творчеството.

Аксиния и Радослав са известни със своя патриотичен дух и родолюбие. През миналата година развяха шестметрово българско знаме на емблематичния за Дрангово и района връх Големия тулпан.

Радетели са за възраждане и съхраняване на традициите, защото смятат, че от това по- хубаво за младите няма. Аксиния е посветила и стихотворение на Дрангово.

1 Отговор

  1. Гергана каза:

    Браво на талантливите ми деца бъдете живи и здрави обичам ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *