Алейна Мехмед от Арда бокс тръгва за Европейското в Италия

Валентина ИВАНОВА

В италианския град Монца, по-известен с легендарната писта за Формула 1, се събират младите надежди в бокса от Стария континет. Там на 25 септември 2022 г. започва Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години.

Кърджали може да се гордее, че за първи път има свой представител. Алейна Мехмед от Спортен клуб „Арда бокс“ е единственият български участник при девойките. Талантливата състезателка заминава на издръжка на клуба, тъй като Българската федерация по бокс е преценила, че няма достатъчно подготвени други девойки, за да сформира и изпрати отбор.

Алейна с Купата на нациите, Сърбия-2022

Алейна ще се бори за шампионската титла в категория 81 кг. Тя е в отлична спортна форма. На последните републикански и международни изяви показа, че има и здрава психика, което е от изключителна важност в големите състезания, споделя личният й треньор Стоян Узунов, който ще пътува с нея за Ботуша.

В събота двамата кърджалийци ще минат медицински прегледи в София и в неделя излитат за Италия.

Алейна и личният й треньор Стоян Узунов след спечелването на републиканската титла, 2021

Както ‘Нов живот“ информира, Алейна Мехмед стана републикански шампион през 2021 г. и спечели безапелационно Купата на нациите в Международния турнир в Сърбия през август тази година.

Тя е ученичка в Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали, където завърши средното си образование и нейният съотборник европейският шампион Ергюнал Сабри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *