Кърджалийският театър жъне успехи на турне из страната

Нов живот

На 22 септември Театрално-музикален център –Кърджали гостува в град Долна баня с постановката – „Зидари“. Представлението е част от турнето на трупата в Пловдивска и Софийска област.

„Зидари“ е класическо българско произведение, каквото винаги съм искал да имаме в репертоара на нашия театър. Неслучайно сме се обърнали към нея, това е една драма за жертвата, която трябва да осигури сговора. Една история за борбата със собствената съвест, за наказаната добродетел, за унищожената красота. Пътят е индивидуален и той води към храма, но не към храма на сбъднатия робски градеж, а към храма на душата. Вярвам, че зрителите ще прочетат посланията на творческия екип“, коментира директорът на ТМЦ – Кърджали, Гълъб Бочуков.

Режисьор на спектакъла ще бъде Надя Асенова. Сценографията и костюмите са дело на Тодор Райков, а музиката – на Ангел Чавдаров. В главната роля се изявява Маринела Георгиева, която е новото попълнение в трупата на театъра. В спектакъла участват и трите състава на ТМЦ – Кърджали.

Предстои кърджалийските актьори да представят на турски език в София в Музикалния театър „Акиде“, авторския спектакъл на турският актьор, режисьор и преподавател Али Мерич. Гостуването е по покана на посланика на Турция.

Участие е планирано и в Добрич, с куклената постановка „Зима” с режисьор Мила Великова по спечелен проект на Национален фонд „Култура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *