Празничен хоровод и тематична експозиция в С У „Васил Левски“ в Крумовград за Деня на независимостта на България

На 22 септември България чества едно от най- значимите събитие в новата си история –  Деня на Независимостта и признаването на суверенитета й от Великите сили. На този ден през 1908 година България доказва, че нейните основи са здрави, че може да бъде независима, силна и обединена!

Ученици и преподаватели от СУ ,,Васил Левски“ – гр. Крумовград като достойни наследници на първите строители на съвременна България, съхраняват история и пренасят в своето съвремие мъдростта и жаждата им за свобода и независимост.

В навечерието на празника  директорът на училището  Цветан Терзиев поздрави всички ученици и учители за Деня на Независимостта.

Майкъл Георгиев – председател на Ученическия съвет при училището заяви, че това наистина е един велик празник за България, защото както тогавашният министър-председател казва: „Оттук нататък ние ще водим политика не каква да е, а българска“. Нещо, което е извоювано с много мъдрост, с много умение от тогавашните български държавници, показва наистина едно изключително държавническо мислене“. Той призова присъстващите да се включат в училищния хоровод, който поведе г-н Терзиев. Включиха се малки и големи ученици и учители.

Във фоайето на училището бе подредена тематична изложба проследяваща пътя към провъзгласяване на независимостта на България и държавните символи, израз  на нейния суверенитет.

Честит Ден на Независимостта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *