БДЖ планира нови влакове за удобство на кърджалийци

  • Искането за нова ж.п. спирка във Веселчане не е отпаднало

Нов живот

Български държавни железници подготвят проект на графика за движение на влаковете за 2023 година. За да подобри обслужването в региона, предлага нови влакове за Кърджали.

ПВ 40162 КЪРДЖАЛИ-ПЛОВДИВ
ПВ 40163 ПЛОВДИВ-КЪРДЖАЛИ-ПОДКОВА
В ГАРА ДИМИТРОВГРАД ЩЕ ИМА ВРЪЗКА ЗА СТАРА ЗАГОРА
В ГАРА ПЛОВДИВ ВРЪЗКА ЗА СОФИЯ С БВ БУРГАС-СОФИЯ

В компанията приемат предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. Те могат да се изпращат до 10-ти октомври 2022 г. на e-mail: project_bdz@bdz.bg

Припомняме, че през февруари жители на квартал «Веселчане» в Кърджали подготвиха и изпратиха до министъра на транспорта подписка, с която настояваха пред БДЖ да се разкрие нова жп спирка, до автобусната спирка на Ардински мост. Мястото е възлово. От там минават всички автобусни линии на градския транспорт. Пътниците от влака, могат да слязат и да използват автобусите, за да стигнат до вкъщи, работа и училище. Разкриването на спирката ще е удобна и ще спести на пътуващите с влака пари за транспорт, а на БДЖ заради удобната връзка увеличаване пътникопотока  в железницата.

Жп гара Кърджали е неудобна локация, поради липсата на автобусна градска линия. Много от пътуващите с влак от Момчилград и село Глухар работят и учат в областния център. След като пристигнат на жп гара Кърджали хората са принудени да използват такси, за да стигнат до училище и работа, тъй като до гарата няма обслужващ градски транспорт. Това създава неудобство и допълнително оскъпява пътуването до крайната цел на пътуващия.

Вероятно инициаторите на подписката отново ще настояват пред министерството за откриване на ж.п.спирката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *