Звездата на Арда бокс Ергюнал Сабри се готви за републиканския шампионат при мъжете

В Държавното първенство в Пловдив ще участват и девойки от клуба

Валентина ИВАНОВА

На 27 септември в Пловдив се събира боксовия елит на страната при мъжете и девойките. Там ще се проведе поредният кръг на Държавния личен шампионат.

Кърджалийският клуб «Арда бокс» ще участва с най-титулувания си състезател – Ергюнал Сабри, който ще боксира в традиционната си категория 48 кг. Сребърният медалист от последното европейско първенство за мъже в Армения, ще защитава поредната си републиканска титла.

Другият кърджалиец – Наско Костов – се качва на ринга в категория 60 кг.

Треньорът на «Арда бокс» Стоян Узунов е определил девойките, които заминават за Пловдив за шампионата: Емине Мехмед /кат. 60 кг/, Селджан Рамадан /кат. 46 кг/, Дамла Имам /51 кг/ и Еда Сюлейман /75 кг/.

За Емине това е дебют на голямо състезание. Дамла и Еда имат опит, натрупан в предишни кръгове.

Селджан и Алейна с треньора Стоян Узунов в Русе

Селджан завоюва сребърен медал при най-леките на кръга от Държавното първенство, който се проведе в Русе. Сега тя е амбицирана да подобри класирането си.

Републиканската шампионка в категория 80+ кг Алейна Мехмед няма да може да защити титлата си. Тя е натоварена с тежка задача на Европейското първенство в Италия, което започва на 25 септември в Монца. Талантливата кърджалийка е единствената представителка на България на големия форум. Заминава за Ботуша на издръжка на клуба, тъй като Българската федерация по бокс е преценила, че няма достатъчно подготвени други девойки, за да сформира и изпрати отбор. Разходите по участието на Алейна Мехмед и личния й треньор Стоян Узунов се поемат изцяло от генералния спонсор на клуба машиностроителната компания «Кяшиф».

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *