Музикалният театър показва в Кърджали огнен и завладяващ канкан

Валентина ИВАНОВА

  • Бляскавият спектакъл включва парад от оперетни хитове, феерични костюми и спираща дъха хореография
  • Представлението е на 28 септември в театъра

След като кърджалийският спектакъл „Аршин Мал Алан» гостува на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в София, столичани са решили да зарадват публиката в родопския град, който отдавна не е виждал класическа оперета.

Огромният състав от близо 80 души солисти, хор, балет и оркестър показва премиерното си заглавие „GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА“ с диригент Юли Дамянов и режисьор Александър Мутафчийски. Колегите ни връщат жеста по един неповторим начин, със задоволство споделя Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център-Кърджали.

Той обяснява още,            че музикалният театър не ходи по турнета извън столицата, тъй като разходите за многобройните участници и транспорт на декори и костюми са много големи. Затова кърджалийската публиката е облагодетествана. Очакват я фантастична и спираща дъха хореография, феерични костюми и стилна сценография допълват парада от оперетни хитове на Офенбах, Калман, Лехар и Щраус, събрани в едно бляскаво шоу, в което главният герой ще бъде огненият и завладяващ КанКан.

Хореографията е дело на Татяна Янева и Йоанна Стоянова, сценичният дизайн – на Пеньо Пирозов. Мария Кирова е концертмайстор, а хорът се ръководи от  Людмил Горчев. Участват солистите: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова,Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров.

“GRAND CANCAN – ВЕЛИКАТА ОПЕРЕТА“ пристига в Кърджали на 28 септември, макар че премиерата в София е насрочена за 1 октомври.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *