Билети от Русия към Турция почти няма, руснаци се отказват от полетите за връщане обратно

Цена от над 7500 лева (70 хиляди турски лири) достига еднопосочният самолетен билет от Москва до Анталия, за където много руснаци се насочиха след обявената частична мобилизация, съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. Да се намери свободен самолетен билет обаче е почти невъзможно.

Анталия е най-предпочитаната от руснаците дестинация сред турските окръзи. Повечето авиокомпании обаче изобщо не предлагат свободни места за полет от руската столица за турския средиземноморски курортен град. Почти невъзможно е да се намери билет и за полетите на националния авиопревозвач на Турция „Търкиш еърлайнс“.

Служители на туроператори, работещи на руския пазар, съобщиха, че цената на самолетните билети се е повишила сериозно във връзка със засиленото търсене, като за полетите на „Търкиш еърлайнс“ достига сумата от 70 хиляди евро за еднопосочен билет, а в други авиокомпании цената на място в самолета е в порядъка на 40-50 хиляди турски лири (4300-5400 лева), но да се намери свободен билет граничи с невъзможното. По тази причина мнозина са поели на път към Турция с автомобил, отбелязва телевизията.

Други предпочитани от руснаците турски окръзи са Истанбул и Измир, където мнозина имат близки, роднини или познати.

Около 30 руски граждани, които са дошли в Анталия на почивка или по работа, са отменили вчера билетите си за връщане и не са се качили на самолета обратно за Русия, съобщи още НТВ.

Източник: actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *