COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (25); 28/09 (27 ↓) ; 29/09 (27 ↓) ; 30/09 (25 ↓)

Започна гласуването за “Кмет на годината” 2022

  • В Десетите юбилейни награди на Kmeta.bg може да се гласува до 30 септември само от България

Започна гласуването в националния конкурс „Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците, като дадат своя вот в платформата Kmetnagodinata.bg.

Гласуването стартира в 0.00 ч. на 15 септември и ще продължи до 23.59 ч. на 30 септември, само от IP адреси от България. Вече десетки граждани са дали своята подкрепа за кметовете в 7-те категории на конкурса. Посоченото число гласували в междинните резултати на платформата отразява реален брой гласове (не проценти).

В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и.д. кметове и предстоят частични местни избори.

Категориите в конкурса “Кмет на годината” 2022 са:

– Кмет на годината;

– Кмет на гражданите;

– Смарт сити;

– Зелена община;

– Градска среда;

– Туризъм и култура;

– Развитие на спорта.

Всеки гражданин може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Регистрацията за гласуването става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима – за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ от преброяването на населението през 2011 г.

Победителите в 10-ия юбилеен конкурс ще бъдат обявени на официалната церемония “Кмет на годината” 2022, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г. в София Тех Парк и ще бъде излъчена същата вечер по БНТ 1 и БНТ 4.

Големите награди ще връчат президентът и вицепрезидентът на Република България г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, които ще са и специални гости на церемонията.

Медийни партньори на събитието са БНТ, БНР, Нова нюз, Economic.bg, ESGNews.bg, TheMayor.eu, Netinfo.

Конкурсът “Кмет на годината” е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Целите са гражданите да дадат своята оценка за работата на кметовете в различни сфери на дейност; да се покажат и насърчат добрите практики на местната власт; да се стимулират кметовете да работят по-усърдно за решаването на проблемите на своите населени места и граждани. Организатор на конкурса е националната медия Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на всички 265 общини с над 120 000 служители.

Подкрепете своите фаворити на платформата Kmetnagodinata.bg!

Източник: kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.