COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (23); 02/10 (16 ↓) ; 03/10 (13 ↓) ; 04/10 (8 ↓)

МВнР: Организацията на вота в чужбина върви с много добри темпове Машините за Турция са изпратени, очаква се да преминат границата днес

  • Заедно с машините, се изпраща и българска литература за общностите ни зад граница

Машините за гласуване на предсрочните парламентарни избори вече пристигнаха в няколко държави.

„Процесът по организацията на вота в чужбина върви много добре. Почти всички бюлетини за секциите ни зад граница са изпратени, а някои дори са и получени. Над половината от машините за секциите извън страната също са изпратени до консулските ни представителства“. Това заяви на брифинг председателят на Работна група „Избори” Иван Кондов.

„В свое окончателно решение ЦИК определи, че в 301 места зад граница ще се гласува с машини. 238 СИИ ще има по 2 машини, а в 63 СИК – по една. Общият брой на машините е  безпрецедентен – 539, или с над 120 повече, отколкото на вота през ноември миналата година”, посочи от своя страна Калин Анастасов.

Машините за Турция също са изпратени, като се очаква те да преминат границата още днес.

МВнР ще изпрати и българска литература за общностите ни зад граница, заедно с изборните книжа. Към Брюксел пък пътува и кръщелен купол и други църковни принадлежности, с които се оказва съдействие на БПЦ. Църковната утвар, която трябва да получи храмът „Свети Климент Охридски”, вече е в министерството и ще тръгне възможно най-скоро, потвърди Анастасов.

Източник: nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.