Момчилградчанинът Димитър Караиванов спечели международния турнир по тенис на маса в Стара Загора

Валентина ИВАНОВА

В зала „Христо Ботев“ в Стара Загора се проведе 13-тият Международен турнир по тенис на маса за ветерани – мъже. Той се провежда под патронажа на кмета на града и е част от проявите за празника, който се отбелязва на 5 октомври.

110 състезатели от 5 държави бяха разпределени в 5 възрастови категории: 30-39,40-49,50-59,60-69 и над 70 години и се състезаваха на 9 маси.

Най-титулуваният ветеран на тениса в Момчилград м.с. Димитър Караиванов завоюва безапелационно първото место в индивидуалната надпревара при състезателите над 70 години.

Той спечели убедително всичките си срещи в групата. На четвъртфинала се изправи срещу Цветан Росалийски от Враца и го отстрани с 3:0 гейма. На полуфинала момчилградчанинът се наложи над Михаил Желев от София отново с 3:0. Бляскавият завършек на турнира дойде след категоричното 3:0 срещу Недко Христов от София с 3:0 във финалната среща.

В началото на октомври ветеранът Караиванов отново ще представя Момчилград и България в чужбина. Поканен е да се включи в 20-тия юбилеен международен турнир за ветерани в Бодрум,Турция. Той ще защитава титлата си, завоювана миналата година. До момента участие са потвърдили над 160 състезатели от 15 държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *